SPORTIC #10 – Calendar / Optimism / Învățare

Marile maratoane din lume au pariat pe o toamnă plină. Toate cele 6 evenimente din World Marathon Majors și-au anunțat data, ba mai mult unele au anunțat recorduri de participanți atât în format fizic cât și virtual. Londra mizează pe 50.000 fizic și 100.000 în virtual.

Cum campaniile de vaccinare nu merg nicăieri atât de bine, există destule semne de întrebare dacă până în toamnă lucrurile vor fi în punctul în care se va putea organiza un eveniment cu aceste cifre fizice. E posibil să fie genul de motivație din curse, când ne spunem: hai că mai avem puțin când știm că abia suntem la 2/3 din cursă.

Nu știu cum vor fi evenimentele mari în 2021, dar vreau să visez că acest an ar putea fi un moment de declic când se vor pune în scenă mai multe evenimente mici, locale în cât mai multe colțuri din țară. Evenimente care au mai mari șanse să se organizeze și care pe termen lung au șansă să contribuie extrem de mult la numărul dependenților de sport și mișcare care visează la evenimente cu mii de participanți.

Știri din industrie

Londra: planuri pentru primul maraton cu 100.000 de participanți

Halycon Făget Winter Trail 2021

Calendarul sportiv 2021 a fost deschis de primele evenimente în ianuarie și sunt câteva (3 din ce am găsit) competiții anunțate în februarie. Curse care vor încerca să meargă pe un format fizic.


World Marathon Majors speră la un calendar complet în toamnă

Marile maratoane sunt optimiste și mizează pe o toamnă aglomerată pentru sportul de masă. Toate cele 6 curse și-au anunțat data precum și cifre record de participanți la care se așteaptă.


Webinari pentru organizatori de la American Trail Running Association (ATRA)

O serie de 7 sesiune ce se vor desfășura lunar în perioada ianuarie-septembrie abordând tememele: #1 The future of safe trail races during COVID  // #2 Diversity & inclusion  // #3 Growing your trail running community  // #4 Empowering a community of climate action warriors  // #5 Sustainable races – current best practices and future developments  // #6 Race Courses – safety, limits, marking, clean up, permits, land partners, new initiatives  // #7 COVID follow up from Session 1

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon
Articles: 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *