SPORTIC #9 – Virtual. Imunizare. Impact

Deși începutul de an a fost promițător, preview-ul anului 2021 nu este cel mai îmbucurător. Avem parte de noi creșteri ale numărului de cazuri, o noua variantă de coronavirus. În plus ritmul de vaccinare nu este grozav așa că pronosticul actual pentru imunitatea colectivă în România este aproape de 2 ani, iar dacă e să ne uităm la nivel mondial lucrurile sunt uneori și mai rele.

Dar conform vorbei  “Nu irosi o criză bună” cred că anul acesta este un moment de cumpănă din care vom ieși mai puternici sau deloc. Din fericire avem ceva inspirație din partea unor organizatori mari care au anunțat planuri ambițioase pentru anul acesta.

Noutăți SPORTIC

Un nou procesator de plați: Stripe

Am integrat un nou procesator de plăți pe care organizatori îl pot folosi ca metodă de plată. Comisioanele Stripe sunt un pic mai mari decât cele ale alternativelor locale (MobilPay, Euplatesc) dar are avantajul unei mai bune integrări pentru cardurile internaționale precum și cu principale portofele electronice (ex: Apple Pay, Google Pay ).

Știri din industrie

Sfaturi pentru curse virtuale de la RunBritain

Federația de atletism din Anglia a publicat un mic ghid cu sfaturi pentru cursele virtuale, punctând câteva staturi despre asigurare, prim ajutor, traseu sau publicarea rezultatelor.


Londra: planuri pentru primul maraton cu 100.000 de participanți

London Marathon intenționează să bată 2 recorduri în 2021: 50.000 participanți fizic (cu 7.000 peste recordul precedent) și 100.000 în format virtual. Evenimentul este planificat pentru 3 Octombrie.


Raport Comisia Europeană privind impactul COVID-19 în sport

Un raport comandat de UE privind impactul pandemiei in sport din 2020. Raportul conține atât o analiză a impactului cât și o listă de măsuri luate de state din blocul european și recomandări pentru o relansare a industrie sportive.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon
Articles: 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *