80% scădere. Impactul COVID-19 dupa o saptămână în industria evenimentelor

Au trecut o săptămâna de când evenimentele sportive au fost anulate în Romania. În mod oficial doar până la 31 martie, dar majoritatea evenimentelor, din Europa și chiar din America, ce urmau să aibe loc în aprilie au anunțat că se vor muta spre toamnă. Deși impactul este clar unul puternic, am încercat să punem și niste cifre la vedere.

Astfel că am analizat zilele 1-30 martie, înscrierile și plățile din platforma 42km.ro comparând perioada din 2019 și 2020.

În perioada 1-8 martie, pe întreaga platforma înscrierile erau în creștere cu aproape 60% față de 2019 iar suma încasărilor erau în creștere cu 66%.

După anunțul oficial de pe 8 martie, impactul a fost brutal. De la sute de înscrieri pe zi, am ajuns la sub 10 înscrieri.

Ce trebuie luat în calcul este că dincolo de înscrierile la evenimentele anulate/amânate, sunt și evenimente în lunile iunie și spre toamnă care au înscrierile deschise, dar în acest moment toată lumea amână înscrierile pentru a observa cum evoluează situația și probabil cum se va așeza calendarul din toamnă.

În plus observăm chiar și evenimente care trebuiau să deschidă înscrierile în această perioadă care au mânat acest moment.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon
Articles: 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *